Dronning Eufemias gate 8

Dronning Eufemias gate 8 (DEG8), tidligere kjent som PWC bygget, var det første bygget som ble oppført i Barcoderekken. TEK-97 med tilhørende energikrav lå til grunn for prosjekteringen. I forhold til de øvrige byggene i Barcode, som ble oppført i henhold til nyere versjoner av TEK, har energiforbruket for DEG8 vært svært høyt. Ett av hovedmålsettingene med ombyggingen var å redusere dagens energiforbruk, redusere effekttoppene og øke komforten for leietakerne i kontorarealene.

EvoTek har bistått Braathen Eiendom i forbindelse med totalrehabiliteringen. Vår rolle har vært teknisk byggherreombud og vi har fulgt prosjektet fra oppstart forprosjekt (våren 2018), gjennom prosjekterings- og byggefasen, og har kjørt prøvedriften etter overtagelse.

Vi satte tidlig en energiambisjon for bygget med målsetning å komme under 150 kWh/m2/år. Dette har vært utfordrende når det i alle arealer er glassfasade fra gulv til tak og fasaden skulle beholdes. Etter første driftsår er tallene klare, kontorbygget endte på 140,5 kWh/m2/år som er 20% lavere enn snittet av kontorbygg i Norge med fokus på energibruk (Enova SF sin energistatistikk 2017), samtidig som effekttopper er halvert. Gjennom prosjektet har vi dokumentert at det er mulig å gjøre “glassbygg” om til relativt energieffektive bygg med godt inneklima

Prosjektfakta

Adresse: Dronning Eufemias gate 8, Oslo

Prosjekttype: Kontorbygg, total rehabilitering

Byggherre: Braathen Eiendom

Areal: ca 17.700 m2

Energibesparelse: Målsetning om mer enn halvering av dagens energiforbruk

Våre tjenester: Teknisk byggherreombud for Braathen Eiendom, inkludert optimalisering av drift første driftsår